Oldalak

2010. április 7., szerda

Mit kell tenned, hogy minél erősebb legyen a természetes köröm a kezeden?A köröm elvékonyodásának több oka is lehet. Az intenzív igénybevétel előbb-utóbb sajnos meglátszik. A gyakori műköröm változtatás miatti csiszolások is ilyen intenzív használatnak számít.
De hogyn tudod erősíteni és megőrizni a körmöd mikor éppen nincsen rajta műköröm?

Kerüld, hogy a köröm sokáid ázzon vízben!

Egy kényelmes, meleg fürdő nagy csábítás, de ha erősíteni akarod a körmöd akkor egy ideig próbáld úgy alakítani, hogy a körmöd kevés ideig legyen vízben. Ha rendszeresen túl sok ideig van a köröm vízben, akkor könnyeben be fog törni.

Ápolt köröm öröm.

A köröm ápolás egyik nagyszerű eszköze ott található a legtöbb háziasszony konyhai polcán. Ez nem más mint az olívaolaj.

Ha nem használsz olívaolajat sütéshez-főzéshez nem gond, mert ha akarod bármelyik élelmiszerboltban beszerezheted.

Ha megvan az olaj, akkor nincs más dolgod mint az olívaolajat bedörzsölni a körömbe.

Továbbá: mikor bekened a kezed kézkrémmel, akkor kenj belőle a köröm felületére is. A krémben lévő hatóanyagok jót tesznek a körmödnek is.

Hogyan zajlik a köröm kímélése?

 - Kerüld, hogya a körmeiddel kaparni vagy felpattintani kelljen valamit.

 - Kerüld a körömrágást! A köröm rágás meggyengíti a körmöd és még könnyebben be tud törni miatta.

 - Egy ideig vágd gyakran a körmeid kicsire. Ez megőrzi a beöredezéstől és segít a köröm megerősödésében.

 - Kerüld a gyakori körömlemosó használatot. Korlátozd egy ideig a használatát max. havi kettőre. (Az acetonos szóba se jön)

- Ha nagyon betörik a körmöd ne vágd le azonnal, hanem ragsztóval őrizd addig, amíg le nem nő. Mikor lenőtt, akkor vágd le.

Tehát látod Te is a tartós köröm ápolás és erősítés sokszor lemondással jár. Néhány hétig vagy akár hónapig nem lehet teljesen olyan a körmöd, mint amilyennek szeretnél.

Ennek tudatában kell eldöntened, hogy akarod-e kúrálni körmeid és ha igen akkor mennyi ideig.

Szerintem bizonyos időközönként, főleg intenzív műköröm használat mellett nem árt időt szánni a természetes köröm kúrálására is.

Köszönöm a figyelmed!