Oldalak

2010. február 21., vasárnap

Porcelán műköröm készítéseAz alábbiakban átfogjuk nézni, hogyan tudsz porcelánból műkörmöt építeni. Fontos tudnod, hogy porcelán műköröm építése esetén két módszer közül választhatsz. Az egyik módszer esetében csak és kizárólag porcelánt kell használnod. A másik módszer esetében a porcelán műköröm készítése során tippet is fel kell tenned.

Akkor lássuk, hogyan van a műköröm készítése csak porcelánból!A porcelán műköröm készítésének folyamata többnyire megegyezik a zselés műköröm készítés folyamatával. De van egy fontos szakasz, ahol eltér ettől: ez pedig az alapanyag felvitele.
A porcelán egyik érdekes tulajdonsága, hogy azonnal elkezd kötni, amikor levegővel találkozik. Emiatt porcelán műköröm készítése során ügyesen és gyorsan kell dolgoznod.:)

Hogyan kell felvinni a porcelán alapanyagot?

Az ecseted legyen levegeő mentes mikor felviszed az anyagot. Épp csak bele kell mártani az ecset végét a folyadékba (liquid-be).
Ezután vegyél fel az ecsettel egy kevés porcelán port. Ügyelj rá, hogy ne legyen az így kialakult porcelán "gombóc" túl száraz vagy túl kemény.

Ellentétben a zselés technikával, a porcelán műköröm készítése során a köröm mosolyvonalának közepére kell helyezned az anyagot és itt hagyd pihenni 1-2 másodpercet. Majd lapogató mozdulattal terítsd szét oldalirányban.

Miután kialakítottad a szabadszéleket a folyamatot ismételt meg úgy, hogy távolítsd el a maradék anyagot az ecsetből és az újjabb gombócot az előző alá helyezd. Ebből kell kialakítanod a "C" ívet.

Ezt a folyamatot addig ismételd, amíg el nem éred a kívánt formát. Ügyelj rá, hogy a bőrre ne kelrüljön az anyagból, mert akkor levegő kerülhet a porcelán alá és emiatt föl fog hólyagosodni a műköröm!

Porcelán műköröm készítése esetén is ki tudsz alakítani francia körömvégetElőször alakíts ki mosolyvonalat fehér porcelánporból. Célszerű először mind a tíz körmön ezt elvégezned, hogy ne keveredjenek majd össze az alapanyagok. Mikor ezzel megvagy, akkor az előbb ismertetett technika szerint csináld meg a köröm többi részét.

Hogyan formázd meg a műkörmöt porcelán műköröm készítése során?Ahhoz, hogy sima, csillogó felületet kapj először durva reszelővel kell simítanod a felületet. Majd egyre finomabb reszelőket használva simítsd addig, amíg eljutsz a szarvasbőr polírozóig. (Ha nincsen szarvasbőr, jó a gumi is.)
Addig ne kezd el a reszelést, amíg meg nem kötött a porcelán. Ha túl hamar kezded el, akkor a porcelán alapanyagot sérted meg és kezdheted újra a munkád.

Porcelán műköröm készítése után ne felejts el, hogy akár 1-2 napot is időbe vehet amíg 100 százalékosan kikeményedik a műköröm. Ez alatt az idő alatt fokozottan ügyelj a műkörmök védelmére.

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzést és segítséget nyújtott, hogy jobban megismerd a porcelán műköröm készítés folyamatát.

A gyakorláshoz sok türelmet és kitartást kívánok!